Dommerprofil: Knut Fr Blütecher, Knl Showline

Jeg har alltid vært opptatt av dyr og var aktiv innen hestesporten allerede fra tidlig alder. Min egen hund fikk jeg som tenåring og at det ble greyhound var et naturlig resultat av at rasen er for meg hundesportens svar på fullblodshesten. Dette skjedde i 1971 og har hatt rasen i de påfølgende 43 år! I tillegg har vi også hatt whippet – men alt i liten skala.

Vårt kennelnavn - Showline - ble registrert allerede i 1974 og litt senere også i The Kennel Club i England. Vi har et lite oppdrett og våre hunder lever som familiemedlemmer hele sitt liv sammen med oss. Som en konsekvens går generasjonene ganske så sakte, men vi har klart å holde denne sterke greyhound-linjen levende inntil i fjor. Våre hunder har markert seg i den sterkeste konkurranse i Skandinavia, USA, England og resten av Europa.

De seneste årene har vært preget av topphundene Tea - GB INT NORD UCH NORDV-02-03-06 KBHV-03 NV-04 SV-04 Showline Silent Step og hennes datter Sara - GB INT NORD U Ch NV-08-09-10-11 KBHV-09 JWW-08 WW-10 NORDV-10 Showline Sporting Step. Tea var 7. generasjon fra våre tidlige importer fra England og USA på 70-tallet. Hun vant 22 grupper og 10 BIS. Hun er den første norskeide mynde med engelsk champion tittel! Hennes bror ble champion i 15 land! Tea ble mor til det velkjente Showline Sporting-kullet, hvor vi beholdt storvinneren Sara med 33 talls replicas omega gruppeseiere, 13 BIS/SBIS, No 3 Årets Hund i Norge 2009, 2010 og 2011! Hun representerte Norge i Eukanuba World Challenge 2010 og var til slutt blant de 12 siste finalistene, den høyst plasserte hund fra Norge noen gang. Denne rekorden står fortsatt! Hun fikk sitt engelske championat på tre strake utstillinger alle med BIR på LKA 2010, Crufts 2011 og BIS på den store The Greyhound Club Championship Show 2012! Dessverre døde hun så altfor tidlig. Hennes bror It Ch Showline Sporting Trophy at Sobers var en av rasens absolutte mest markante avlshunder i moderne tid med toppvinnere nesten i alle verdenshjørner og bestefar til Bamsevinner 2013! 

Vi har også hatt whippet i flere år. Mest kjent er Int Ch Con Moto Fanitulla og datteren Int Ch Showline Statuette, beste norske tispe alle raser i Norge for en del år siden. Nå har vi unghunden BIS Sobers Roseberry For Sporting Field og storvinneren fra kontinentet - SBIS BIS Int Multi Ch Hannah di Mahana. I tillegg så deleier vi noen fine whippets.

Sammen med de to whippetene replicas hublot har vi Mikkel, norfolkterrieren Showline Small Red N Handsome, som har to BIS på fire utstillinger – før underkjeven vokste litt for mye! 

Jeg begynte å dømme mynder på offisielt nivå i 1983 og er autorisert for 20-talls raser inkl. afghaner. Jeg har vært så heldig å dømme ved de største spesialer og internasjonale utstillinger i mange land verden over, i Europa, de britiske øyer, USA og Australia. 

I tillegg til å dømme årets Afghanerspesial i forbindelse med EuroDogShow i Oslo, skal jeg dømme i flere spennende utstillinger, bl.a. på Euro Sighthound Show i Danmark, The Whippet National i Australia, NKK Bø, Myndeklubben i Trøndelag, utstillinger i Slovenia og Helsinki Winner Show.

Afghaneren er en fantastisk rase. Jeg takker for invitasjonen og ser frem til å dømme årets spesial, og samtidig treffe mange afghanerentusiaster og deres hunder!